Aplicarea în timp a noilor Coduri penale (ediția 1). VIDEO

UDPATE: În ședința din data de 5 februarie 2014, Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care propune modificarea Legii nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757 din 12 noiembrie 2012, după cum urmează:

După articolul 4 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757 din 12 noiembrie 2012, cu modificările şi co mpletările ulterioare, se introduce un articol nou, art. 41.

Art. 41
(1) În aplicarea dispoziţiilor art. 5 şi 6 din Codul penal, se stabilesc şi se aplică, pentru fiecare instituţie de drept penal autonomă, dispoziţiile mai favorabile din legile penale succesive.
(2) Prevederile art. 5 si 6 din Codul penal nu se aplică cu privire la imprescriptibilitatea răspunderii penale ori a executării pedepselor pentru unele infracţiuni.

Reacția vine după articolul Regula mitior lex în lumina noului Cod penal și a dezbaterii pe care o puteți urmări mai jos.


Evenimentul a reunit reputați specialiști în drept penal, într-o discuție relaxată cu privire la aplicarea în timp a noilor Coduri penale, cu privire specială asupra principiului aplicării legii mai favorabile. Tema evenimentului a fost prezentată de către av. prof. univ. dr. Mihai HOTCA.

Participanți:
– Jud. dr. Cristi DANILEȚ, membru CSM
– Av. prof. univ. dr. Mihai HOTCA, Managing Partner HOTCA & ASOCIAȚII
– Av. Ion ILIE-IORDĂCHESCU, Decanul BAROULUI BUCUREȘTI
– Av. Adrian PICHLER, Senior Partner ȘERBAN & ASOCIAȚII
– Av. Octavian POPESCU, Partner MUȘAT & ASOCIAȚII
* ordine alfabetică

Moderator:
– Dr. Andrei SĂVESCU, coord. JURIDICE.ro

ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL
Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.

Extras VIDEO: 21′. VIDEO integral, pentru membri: 68′

Înregistrarea video integrală este rezervată pentru titularii membership documentare juridică. Cheltuială de formare profesională deductibilă fiscal. Pentru detalii click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *