Mai gravă decât civilul, mai rapidă decât penalul: răspunderea disciplinară (ediția 12). VIDEO

ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL
Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.

Extras VIDEO: 22′. VIDEO integral, pentru membri: 63′

Înregistrarea video integrală este rezervată pentru titularii membership documentare juridică. Cheltuială de formare profesională deductibilă fiscal. Pentru detalii click aici.


Probleme dezbătute

– Răspunderea disciplinară – limită a independenței magistratului (art. 99 din Legea nr. 303/2004, art. 44-45 din Legea nr. 317/2004)
– Aspecte practice în ce privește procedura desfășurării cercetării disciplinare prealabile (art. 251 CM)
– Suspendarea contractului individual de muncă salariatei însărcinate în timpul și în legătura cu cercetarea disciplinară este posibila (art. 52 lit. a) din Codul muncii)
– Reintegrarea salariatului care făcut obiectul unei concedieri disciplinare infirmate de instanță în situația desființării postului ocupat de salariat sau a altor transformări organizatorice, ulterioare concedierii (art. 80 din Codul muncii)
– Mai este relevantă gravitatea abaterii disciplinare în ipoteza existenței unor abateri repetate? Posibilitatea sancționării mai multor abateri disciplinare în cadrul aceleași cercetări disciplinare / decizii de sancționare. Aplicarea unei singure sancțiuni pentru mai multe abateri disciplinare. Înregistrarea în cazierul disciplinar în aceste situații (art. 61 lit. a) din Codul muncii)

Specialiști [ordine alfabetică]
Jud. Amelia FARMATHY, Vicepreședinte CURTEA DE APEL BUCUREȘTI
Av. Șerban PÂSLARU, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII
Jud. Dragoș POPOIAG, Președinte TRIBUNALUL DÂMBOVIȚA
Av. dr. Veronica VOINESCU, Managing Partner VOINESCU & ASOCIAȚII
Moderator
Dr. Andrei SĂVESCU, coord. JURIDICE.ro