Arbitrajul. Un nou început (ediția 13). VIDEO

ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL
Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.

Extras VIDEO: 22′. VIDEO integral, pentru membri: 75′

Înregistrarea video integrală este rezervată pentru titularii membership documentare juridică. Cheltuială de formare profesională deductibilă fiscal. Pentru detalii click aici.


* Au fost publicate Regulile de procedură arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional

Probleme dezbătute

– Revenirea la nominalizarea arbitrilor de către părți. Este o condiție sine qua non a arbitrajului sau doar una dintre opțiunile posibile? Comparație cu alte reguli de procedură arbitrală în materia constituirii tribunalului arbitral.
– Există riscul anulării sentințelor arbitrale date de tribunalul arbitral constituit de Autoritatea de nominare? Dar acela al nerecunoașterii lor în străinătate?
– Ce se întâmplă cu litigiile aflate astăzi pe rolul Curții de Arbitraj? Rațiunile soluției privind aplicarea imediată a Deciziei nr. 6 a Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României. Ce se întâmplă dacă numai una dintre părți optează pentru posibilitatea desemnării arbitrului? Supraarbitrul inițial desemnat de Autoritatea de nominare rămâne investit în această calitate? Care este forța juridică a Deciziei nr. 6 în raport cu Regulile de procedură arbitrală?
– Exercițiu de clarificare: care ar fi mai alte dispoziții contrare normelor cuprinse în noul Regulament privind organizarea și funcționarea Curții de Arbitraj Comercial International (dispoziții care, potrivit art. 2, sunt abrogate la data adoptarii noului Regulament)?
– Cum ar trebui să fie Arbitrajul? Idei pentru noile Reguli

Specialiști [ordine alfabetică]
Av. Andreia DUMITRESCU, Partner DRAGNE & ASOCIAȚII
Av. dr. Bazil OGLINDĂ, Partner OGLINDA NEMEȘ VOICU, membru al Colegiului Curții de Arbitraj Comercial Intern și Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României
Av. Sorina OLARU (CREȚU), Partner NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN
Av. Cornel POPA, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII
Av. dr. Cosmin VASILE, Partener Coordonator ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS
Moderator