Validarea de poprire, de la extaz la agonie / 18 noiembrie 2020 (ediția 410)
Extras VIDEO
[restrict]
VIDEO integral, pentru membri
[/restrict]
Validarea de poprire, de la extaz la agonie
* Speakerii intră în dezbatere remote
Transmisiunea live poate fi urmărită gratuit pe www.juridice.ro/live, pe homepage JURIDICE sau în pagina dezbaterii.
Miercuri, 18 noiembrie 2020, ora 19:30
Dezbaterile sunt evenimente organizate de Societatea de Științe Juridice și Baroul București și se bucură de puncte de pregătire profesională pentru avocați.
Speakerii invitați sunt membri JURIDICE PLATINUM și alți profesioniști. Dezbaterile sunt transmise LIVE online gratuit pe homepage JURIDICE. Înregistrarea video este rezervată membrilor.
Invitați (ordine alfabetică)
Moderator
Tematica:
1. Dacă terțul poprit consideră că nu datorează sume de bani către debitor, terțul este obligat totuși să consemneze sumele solicitate de executor?
2. Dacă adresa de înființare a popririi privește venituri salariale (lunare), după expirarea unei luni de la comunicarea adresei de înființare a popririi fără să se fi solicitat validarea, trebuie emisă o nouă adresă de înființare a popririi sau se poate cere validarea popririi anterioare pentru sumele scadente după împlinirea
termenului de 1 lună de la prima adresă de înființare?
3. Taxa de timbru aferentă cererii de validare – taxa fixă de 20 lei sau taxă raportat la valoarea creanței (a creditorului popritor ori a debitorului poprit)?;
4. Poate terțul sa invoce in validare apărări privind raportul dintre creditorul popritor si debitorul poprit?
5. Prin hotărârea de validare trebuie obligat terțul poprit la achitarea întregii creante a debitorului sau numai la valoarea sumelor pe care terțul era obligat să le consemneze?
6. Dupa validare, pentru urmărirea tertului poprit, este necesara o noua încuviințare de executare și, respectiv, se deschide un alt dosar de executare decât cel care s-a pronunțat validarea?
7. Terțul poprit poate fi urmărit pentru intreaga creanță a creditorului popritor față de debitorul poprit? Dar când e vorba de drepturi salariale datorate de terț debitorului?
8. În urmărirea silită a terțului poprit acesta poate invoca stingerea creanței creditorului popritor față de debitorul poprit?
9. Dacă după hotărârea de validare debitorul demisionează și se reangajează după 3 luni la același terț poprit angajator, își mai produce efectele hotărârea de validare?
10. În cazul în care creanța debitorului poprit față de terțul poprit este afectată de un termen și totodată garantată cu o ipotecă, se poate cere validarea unei asemenea creanțe (doar) în scopul obținerii strămutării dreptului de ipotecă în favoarea creditorului popritor? Dacă terțul poprit – debitor al creanței grantate și afectate de un termen – declară că va face plata la termen?
Special inquiries and Partnership
Daria Niculcea, Business Director JURIDICE.ro
[email protected]
0752247630
Tehnical support
Codrin Pavel, Local IT
[email protected]
0729055743
Vă rugăm să ne scrieți doar după ce consultați politica de confidențialitate. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru a menține contactul cu dumneavoastră, nu în scop de marketing. Pentru a fi informați cu privire la evenimente pe care le considerăm interesante pentru juriști, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru special dedicat evenimentelor.