Încuviințarea executării silite, o instituție pe cale de dispariție? (ediția 2). VIDEO

ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL
Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.

Extras VIDEO: 22′. VIDEO integral, pentru membri: 67′

Înregistrarea video integrală este rezervată pentru titularii membership documentare juridică. Cheltuială de formare profesională deductibilă fiscal. Pentru detalii click aici.


Evenimentul a reunit reputați specialiști în executare silită, într-o discuție relaxată cu privire la preconizatele modificări ale Codului de procedură civilă în privința instituției încuviințării executării silite. Tema evenimentului a fost prezentată de către Bogdan DUMITRACHE.

* Pe aceeași temă a fost publicat în Revista de Note și Studii Juridice (RNSJ) articolul ICCJ. Hotărâre executorie vs. hotărâre neexecutorie | Corina CIOROABĂ

* Pe aceeași temă a fost publicat articolul Dificultăţi inerente în procedura urmăririi silite mobiliare prevăzute de NCPC. Aplicarea sechestrului asupra unui autovehicul, în baza datelor obţinute de la SPCRPCÎV | Vlad FLORIA

Probleme dezbătute:
– Proiectul Ministerului Justiției propune eliminarea încuviințării din partea instanței de executare. Propunerea Consiliului Superior al Magistraturii o cumulează cu reintroducerea învestirii cu formulă executorie. Care este varianta optimă?
– Necesitățile obiective care determină proiectul Ministerului Justiției sunt suficiente pentru a determina Curtea Constituțională să revină asupra deciziei nr. 458/2009?
– Pronostic asupra manierei în care executorii își vor asuma sarcina încuviințării: între executorul ofensiv și executorul cu accentuat instinct de conservare…
– Proiecție de statistică judiciară: dispariția dosarelor de încuviințare înseamnă, proporțional, creșterea numărului dosarelor de contestație la executare, sau, după caz, a plângerilor împotriva refuzului executorului de a începe executarea?
– Își permite statul, în calitatea sa de debitor, să lase procedura încuviințării la discreția executorilor judecătorești?

Participanți:
– Jud. Horațius DUMBRAVĂ, membru CSM
– Av. Claudiu GALU, Partner STOICA & ASOCIAȚII
– Jud. dr. Ioan GÂRBULEȚ, formator INM
– Av. Ioana GELEPU, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII
– Jud. conf. univ. dr. Florin MOȚIU, consilier al ministrului Justiției
– Av. Octavian POPESCU, Partner MUȘAT & ASOCIAȚII
– Av. Andrei SARBAN, Partner BOȘTINĂ & ASOCIAȚII
* ordine alfabetică

Moderator:
– Bogdan DUMITRACHE