Statutul judecătorului român în mileniul al III- lea: realitate şi perspective viitoare / 9 noiembrie 2022 (ediția 559)

Statutul judecătorului român în mileniul al III- lea: realitate şi perspective viitoare

* Speakerii intră în dezbatere remote

Dezbaterea poate fi vizionată aici.

Transmisiunea live poate fi urmărită gratuit pe www.juridice.ro/live, pe homepage JURIDICE sau în pagina dezbaterii.

Miercuri, 9 noiembrie 2022, ora 19:30

Dezbaterile sunt evenimente organizate de Societatea de Științe Juridice și se bucură de puncte de pregătire profesională pentru avocați.

Speakerii invitați sunt membri JURIDICE PLATINUM și alți profesioniști. Dezbaterile sunt transmise LIVE online gratuit pe homepage JURIDICE. Înregistrarea video este rezervată membrilor.

Keynote speaker
Rodica Aida Popa
Jud. dr. Rodica Aida Popa, Înalta Curte de Casație și Justiție, Secţia penală, reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei
Invitați (ordine alfabetică)
Ștefan Botezatu
Av. Ștefan Botezatu, Managing Partner act Botezatu Estrade Partners

Av. Cătălina Dicu, Senior Partner STOICA & Asociații
Emeric Domokos-Hancu
Av. Emeric Domokos-Hancu, Managing Partner DOMOKOS PARTNERS
Monica Livescu
Av. Monica Livescu, Managing Partner LIVESCU & ASOCIAȚII
George-Mihai Popa
George-Mihai Popa, Corporate Legal Director E.ON România
Gabriel Voinescu
Av. Gabriel Voinescu, Managing Partner VOINESCU LAWYERS

Subtemele dezbaterii:
1. Reflectări în realitatea actuală a statutului judecătorului român din perspectiva garanţiilor constituţionale şi legale în vigoare, precum şi din recentele legi ale justiţiei
2. Ce aşteptări are justiţiabilul cu privire la judecătorul care îi judecă în cauza repartizată aleatoriu, din perspectiva competenţei profesionale, a modului de conduită procesuală, de folosire a sistemului digital în desfăşurarea judecăţii?
3. Învăţământul superior juridic şi Institutul Naţional al Magistraturii asigură în condiţiile actuale standardele referitoare la o cunoaştere şi educaţie juridică adecvată realităţilor, precum şi capacitatea de rezilienţă în condiţiile unei crize de judecători la nivelul sistemului judiciar din România?
4. Care este percepţia din perspectiva profesiei de avocat cu privire la reflectarea concretă a garanţiilor de independenţă, responsabilitate, imparţialitate şi inamovibilitate ale judecătorului român?
5. Componentele privind indemnizaţia şi pensiile de serviciu ce contribuie la consolidarea statutului judecătorului român sunt de natură să asigure din perspectiva legală actuală şi viitoare, garanţii efective ale independenţei şi responsabilităţii sale?
6. Asigură celelalte autorităţi publice, respectiv, cea legiuitoare şi executivă statutul judecătorului român din perspectiva asigurării indemnizaţiilor şi pensiilor de serviciu într-un mod transparent şi cu respectarea principiului colaborării loiale?
7. Care sunt modalităţile concrete prin care autorităţile executivă, legiuitoare şi judecătorească intensifică dialogul în asigurarea statutului judecătorului român în toate componentele sale?


Special inquiries and Partnership
evenimente@juridice.ro

Tehnical support
tehnic@juridice.ro


Vă rugăm să ne scrieți doar după ce consultați politica de confidențialitate. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru a menține contactul cu dumneavoastră, nu în scop de marketing. Pentru a fi informați cu privire la evenimente pe care le considerăm interesante pentru juriști, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru special dedicat evenimentelor.