ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL
Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.
Evenimentul a reunit reputați specialiști în drept civil, într-o discuție relaxată cu privire la dificultățile rezoluțiunii, un procedeu vechi care are o nouă înfățișare, nu neapărat foarte prietenoasă…
* Pe aceeși temă a fost publicat în Revista de note și studii juridice (RNSJ) articolul ICCJ. Exprimare intenţie de reziliere vs. declaraţie unilaterală de reziliere | Corina CIOROABĂ
– Efectele declarației de rezoluțiune unilaterală. Constituie aceasta titlu executoriu pentru restituirea prestațiilor?
– Efectele încheierii de certificare a îndeplinirii pactului comisoriu la care face referire art. 24 alin. 4 lit. b) din Legea nr. 7/1996.
– Cu cât timbrăm cererea privind repunerea părților în situația anterioară dacă, în prelabil, am declarat unilateral rezoluțiunea ?
– Îl obligă pe debitorul obligației neexecutate la vreo reacție (acțiune în justiție / întâmpinare / cerere reconvențională?) primirea unei declarații unilaterale de rezoluțiune?
– Culpa în neexecutare – condiție a rezoluțiunii. Aduce NCC vreo schimbare?
– Reprezintă decăderea din beneficiul termenului o formă de rezoluţiune/reziliere a contractului (cu aplicaţie specială asupra contractelor de credit)? Care sunt sumele la care poate fi obligat debitorul unui contract de împrumut, în caz de decădere din beneficiul termenului, dar în caz de rezoluţiune a contractului?