Cât de judiciară (mai) este rezoluțiunea? (ediția 7). VIDEO

ÎNREGISTRAREA VIDEO ȘI TRANSCRIPTUL

Participarea în sală este rezervată membrilor și invitaților.

Extras VIDEO: 24′. VIDEO integral, pentru membri: 68′

Înregistrarea video integrală este rezervată pentru titularii membership documentare juridică. Cheltuială de formare profesională deductibilă fiscal. Pentru detalii click aici.


Evenimentul a reunit reputați specialiști în drept civil, într-o discuție relaxată cu privire la dificultățile rezoluțiunii, un procedeu vechi care are o nouă înfățișare, nu neapărat foarte prietenoasă…

* Pe aceeși temă a fost publicat în Revista de note și studii juridice (RNSJ) articolul ICCJ. Exprimare intenţie de reziliere vs. declaraţie unilaterală de reziliere | Corina CIOROABĂ

Probleme dezbătute

– Efectele declarației de rezoluțiune unilaterală. Constituie aceasta titlu executoriu pentru restituirea prestațiilor?
– Efectele încheierii de certificare a îndeplinirii pactului comisoriu la care face referire art. 24 alin. 4 lit. b) din Legea nr. 7/1996.
– Cu cât timbrăm cererea privind repunerea părților în situația anterioară dacă, în prelabil, am declarat unilateral rezoluțiunea ?
– Îl obligă pe debitorul obligației neexecutate la vreo reacție (acțiune în justiție / întâmpinare / cerere reconvențională?) primirea unei declarații unilaterale de rezoluțiune?
– Culpa în neexecutare – condiție a rezoluțiunii. Aduce NCC vreo schimbare?
– Reprezintă decăderea din beneficiul termenului o formă de rezoluţiune/reziliere a contractului (cu aplicaţie specială asupra contractelor de credit)? Care sunt sumele la care poate fi obligat debitorul unui contract de împrumut, în caz de decădere din beneficiul termenului, dar în caz de rezoluţiune a contractului?

Specialiști [ordine alfabetică]
Av. dr. Ion DRAGNE, Managing Partner DRAGNE & ASOCIAȚII
Av. Valentin MOROEANU, Senior Associate ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS
Av. Cornel POPA, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII
Av. Dan Rareș RĂDUCANU, Senior Partner STOICA & ASOCIAȚII
Jud. Alina Gabriela ȚAMBULEA, TRIBUNALUL BUCUREȘTI
Moderator